fbpx

[Updated 2017] About Febriyan Lukito – Indonesian Blogger

Welcome to febriyanlukito.com. This is my new home after few years I was using wordpress.com. Please do read this page About Me because I didn’t transfer from the old blog.

About Me – Febriyan Lukito

This is me I love to be behind of camera, coz I can see more if I really open my eyes to see
This is me
I love to be behind of camera, coz I can see more if I really open my eyes to see

I am Febriyan Lukito, an Indonesian citizen who love to write and share anything I find from my daily life. I write to keep some lessons for myself and perhaps could be inspiring others as well. I was born in Jakarta in 1982, so you can calculate how old I am .

I was born in an average type family, like most of other, but they are warmth and lovable family. Thank you God for the family I have. I have been working since 2004 and most are in Finance & Accounting department. I love doing Accounting, specially budget, report and analysis. So if you want to ask me about any of these, please don’t hesitate to contact me.

Aside of working, I love writing as I’ve mentioned above, whether it is about my experiences, review of movies, books, or anything. I believe that we can learn so much from each experiences along the way of our life.

I love taking pictures also. No, I am not professional photographer, I am just a man who like to take pictures. Most days, I  take pictures using my cell. Most of the pictures in this site is mine, unless noted otherwise, so please do ask me if you want to use it.

Life as Blogger

Actually, I never claimed myself as a full time blogger. I am a man who fall in love with blogging and its usefulness as media to share. I use my blogs as a media for sharing, caring and enriching life – hopefully it is enriching life whom read this blog.

I started my blogging as a medium for Curcol – a.k.a online journal. As time went by, I realized how blogs affecting many people who looks for information. Therefore… I started to learn more about blogging and its’ related topics such as SEO, Photography, Content Writing, etc.

My Blogs

As I mentioned above, I do have some blogs. Each has their own purposes.

1. Febriyan Lukito – Sharing, Caring & Enriching Life

blog febriyan lukito - blogger indonesia

The main blog is this blog – febriyanlukito.com. With a tagline sharing, caring and enriching life, this blog main purpose is to share information.

As the blog growing from time to time, I realized that I really need to focus more into something I am passionate about, Blogging and Inspirations. Therefore this blog will share information about blogging (not technicality ones) and inspirations.

Category on FebriyanLukitoCom

The categories of this blog is

  1. Review – Film, Buku, Technology
  2. Tips – Keuangan, Passion & Wirausaha
  3. Inspirations – Inspirasi Hidup, Orang yang Menginspirasi & 7 Habits
  4. Blogging – Segala sesuatu tentang ngeblog dan SEO

Mostly, I will write in Indonesian, but I also have English Post – mostly in answering Blog English Club Challenges. And I also provide a place for Indonesian Bloggers to write as Guest Post in this blog.

Read also: Becoming Guest Post of FebriyanLukitoCom

2. Tulisan Blogger Indonesia by Febriyan Lukito – Tips Blogging Indonesia

The second blog I have is Tulisan Blogger Indonesia. In this blog, I share many blogging tips, SEO Tips and writing tips (written in Indonesian). Most of the tips are technicality posts. How to do something about your blog but applicable.

tulisan blogger indonesia
Tulisan Blogger Indonesia – Blog tentang Blog

All of the tips I shared on tulisanbloggerindonesia.com are things that I already used and done for this blog or my other blogs.

Other Blogs

Those are my 2 main blogs. But I also have other blogs as follows:

  1. Tempat Nongkrong Seru – A culinary blog by Febriyan Lukito. I share a place to hangouts and culinary reviews here.
  2. Pikiran Random – a random thought through writings.
  3. Perjalanan Senja – a fiction blog – a place where Life Journeys written.

I also contribute on several blogs and online media such as:

  1. Pejalan Senja – this my friend’s travel blog.
  2. IDpreneurs – A blog where I share about entrepreneurships
  3. Trivia ID – online media by Zetta Media. (closed)
  4. Indoblognet by MB Communication
  5. TipsdantrikID – Site about tips and trick in Indonesian.

Please do Contact

If you have questions about me or about my blog, you can contact me atΒ febriyan@febriyanlukito.com or at this page.

LIFE is…

Learning everything day by day

Improve yourself from time to time

Fearless and Fight for the man you wanna be,

but most of all, life is about… 

Enjoying every moment and leaving the path of life

So let’s have some fun, enjoying the moments and share with others. Cheers.

Regards,

Febriyan Lukito

Updated on January 1st, 2017

77 Replies to “[Updated 2017] About Febriyan Lukito – Indonesian Blogger”

  1. Artikel-artikelnya yang ada di febriyanlukito.com mudah dipahami, sangat menginspirasi bagi saya yang baru terjun didunia blogging. Salam kenal mas febriyan.

  2. artikel yang sangat bagus mas dan sangat menginspirasi blogger pemula seperti saya ini. Ternyata banyak yang harus dipelajari untuk blogger pemula seperti saya.

  3. saya dapat blog mas dari kang Herman Yudhiono sebagai guest post disini…
    dan setelah liat2 blog nya mas Febriyan Lukito, saya mulai berselancar dan menemukan banyak sekali insight-insight baru.
    thanks mas, sudah berbagi, semoga blognya semakin bermanfaat bagi orang banyak

    1. Wah…. salam kenal mas Yusri. Senang sekali bisa berkenalan dengan blogger baru. Saya pun baru kenal dengan Mas Herman. Amin mas. Semoga kita semua jadi pemberi manfaat.

  4. Baru pertama kali mampir di blog ini *maafkan* :((

    Salam kenal ya Om, mohon izin menaruh link blog ini di blogroll saya, supaya kelak bisa main ke sini karena kadang lupaan hehehe πŸ™‚

  5. Saya baru saja tiba di website menginspirasi ini. Karena memakai bahasa Inggris–yang kebetulan saya lemah di bahasa ini, saya memutuskan untuk memakai bahasa Indonesia saja. Hehehe.

    Salam kenal, Bang Ryan.

  6. Umm gpp mas ga dicek juga, ini akhirnya muncul komen aku *horee* πŸ˜€
    Iya aturan klo wpress ada tombol follow nya gitu, tp disini ga ada, eh di atas ada ding tapi lewat G+ saya follow yaa, makasih πŸ™‚

  7. Hai mas Febriyan, ini kali kedua saya nulis komen dimari tapi gatau kenapa kok gak muncul sepertinya ditolak T_T
    Ini saya klo mau follow blog ini cemana caranya? ganemu tombol follownya *maklum dari ndesaa*
    Oiya salam kenal yaw dari saya Rani Asean – Bandung πŸ˜€

    1. Salam kenal Mbak Rani. Gagal ya? Aduhhh apa masuk ke spam ya. Bbrp ada yang msk ke spam. Nanti saya cek deh. Lg gak buka di laptop.
      Follow ya? Nanti saya coba cari tahu dl gmn cara tmbhkan tombol follow. Hehehe.
      Kalau gak salah sih di bagian bawah ada buat by email. Atau di applikasi wp ini bs ada tmbl follow gitu mbak

  8. Makasih pak Suhu selama ini bantu aku jg pindah rumah πŸ˜€ baru ini mampir ke bagian about me ini.. iihh.. semacam ada kekepoan sebenarnya hahahaha..

  9. makasih banyak mas buat info yang udah di share, terutama yang tentang iphone mati mendadak, i really really appreciate and very very thank you , apalah daya saya masih mahasiswa wkwk

      1. Lebih banyak yang hrs diurus mas. Hahaha. Krn sy self-hosted. Gak pakai wp.com tapi fun.

        Banyak yang bisa dipelajari. Makanya pisah blog khusus utk blog ke bloggingthroughmyeyes.blogspot.com mas.

        Ayooo. Semangat ngeblog mas

  10. Salam kenal πŸ™‚ I am still new in learning the english language, for me your blog is a good place to learn and to get inspired at the same time #bener gak ya grammar nya πŸ˜€

    1. Hello. Nice to meet you too. Thank you for your nice comment. Your grammar is good. You can check englishfriday.wordpress.com also if you like. Join us.

  11. tuh kan bener, lg reparasi blog ternyata, pantesan g ada updatenya di saya,,
    pindah rumah ternyata, hehehehehe..
    jadwal bsk dah, blogwalking disini πŸ˜€

  12. Just stopping by. Got the link to your blog from Blogfam. Really enjoy reading your blog. πŸ™‚

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *